Reacties op groeidebat

Gepost 2014/05/28

Het einde van de recessie doet niets af aan de actualiteit over groei.

In het FD werd gereageerd op het interview in januari met hoogleraar Lex Hoogduin. Een aardige reactie van Willem Scheepers.

 

Scheepers besluit zijn reactie als volgt: 

"Wat je hier leest is het Kaizen principe, in de basis een natuurfilosofie die je aanzet tot continue ontwikkeling en continue verbetering. Het is een aanpak die begint met: het Investeren in Mensen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lex Hoogduin 

Stop met bezuinigen, beperken, beknotten en ga investeren!

Ga investeren in nieuwe disruptieve technologieën zoals 3D printer, Google Glass, autonoom rijdende auto, drone, robotica e.d. Ga investeren in geavanceerde kunstmatige intelligentie. Het is een kwestie van tijd dat twee computers, zonder tussenkomst van de mens, samen een meer geavanceerde computer in elkaar zetten. Maar ga m.n. investeren in mensen. Door genoemde ontwikkelingen kan de positie van veel medewerkers binnen afzienbare tijd overbodig worden.

Geen 90.000 werkenden in de Rotterdamse haven maar nog slechts enkele tientallen, een utopie? Waarschijnlijk niet. Breng de kennis in beeld die er is in Nederland. Breng in beeld wat mensen doen met hun verworven kennis: vaardigheden. Breng de unieke competenties in beeld.

Maak op basis van deze gegevens een Plan, een Plan gericht op de nabije toekomst; 5 jaar is al lang. Bepaal SMART doelstellingen. Ook hiervoor geldt: meer dan 5 is ambitieus. Creëer een gezamenlijk commitment aan dit Plan. Dat doe je niet via polderen, da’s niet meer van deze social media tijd. Realiseer het door middel van je persoonlijke communicatie, je voorbeeldgedrag. Voer het Plan uit. Beoordeel vervolgens zowel de voortgang als de uitkomst van het Plan.

Beoordeel op basis van dat wat goed gaat en dat wat er beter kan. Dit vormt de basis zowel voor voortgang als voor het volgende, nieuwe plan. Overigens, er gaat niets mis! Niet alleen kom je tijdens je beoordeling niets tegen dat mis ging omdat je dit al vroegtijdig constateerde en dito ingreep. Ook gaat er niets mis omdat niemand spontaan enthousiast wordt zodra men hoort dat er (alweer) iets mis c.q. fout ging.

Wat je hiervoor leest dat is het Kaizen principe, in de basis een natuurfilosofie die je aanzet tot continue ontwikkeling en continue verbetering. Het is een aanpak die begint met: het Investeren in Mensen.”

http://fd.nl/opinie/167351-1401/reacties-op-groeidebat.

© 2014 Het Financieele Dagblad